Πολιτική Anti-phising

Phishing

Το phishing είναι εγκληματική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να χειραγωγήσει τα θύματα ώστε να προβούν σε ενέργειες ή παραλείψεις ή να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες που άλλως υπό κανονικές συνθήκες δεν θα παρείχαν.

Phishing E-Mails μπορεί να φαίνονται ότι έχουν αποσταλλεί από ασφαλή/έμπιστη πηγή όμως στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπλανήσουν τον παραλήπτη να αποκαλύψει πληροφορίες που τον αφορούν (ευαίσθητες ή μη) ή να οδηγηθεί αυτός/αυτή σε απατηλό ιστότοπο πατώντας έναν σύνδεσμο που περιέχεται στο phishing E-Mail όπου επίσης θα γίνει προσπάθεια απόκτησης πληροφοριών του/της ή/και μόλυνσης του υπολογιστή του/της με κακόβουλο λογισμικό.

Ο εντοπισμός φαινομένων phishing μπορεί να διευκολυνθεί μέσω της χρήσης Web browser που έχει φίλτρο phishing.

Επικοινωνία με τη Figame.com

H Figame.com χρησιμοποιεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας εάν την προμηθεύσετε σε αυτή. Δεν αγοράζει ή αποκτά διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τρίτα μέρη. Ενδέχεται η Figame.com να λάβει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας από τρίτο μέρος έαν κι εφόσον έχετε συναινέσει προς αυτό.

Η Figame.com θα χρησιμοποιήσει το E-Mail για να επικοινωνήσει μαζί σας αφού παρέχετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του site. Όταν επικοινωνείτε με τη Figame.com μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέχετε τη δυνατότητα σε αυτή να χρησιμοποιήσει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ως τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.

Η Figame.com θα επικοινωνεί μαζί σας ΜΟΝΟΝ από τις ακόλουθες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :

@figamegroup.com

Η Figame.com μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά στα πλαίσια λειτουργείας τους αφού παρέχετε σχετικό τηλέφωνο επικοινωνίας.

H Figame.com θα επικοινωνεί μαζί σας ΜΟΝΟΝ από τον ακόλουθο τηλεφωνικό αριθμό:

+30 215 2159306

Η Figame.com δεν αγοράζει ή αποκτά αριθμούς τηλεφώνων από τρίτα μέρη. Ενδέχεται να λάβει τον αριθμό τηλεφώνου σας από τρίτο μέρος έαν κι εφόσον έχετε συναινέσει σε αυτό.

H Figame.com ΔΕΝ θα επικοινωνήσει με εσάς με μαζικά sms (bulk sms), στα οποία θα σας ζητείτε να απαντήσετε με συγκεκριμένη επιπλέον του παρόχου σας χρέωση.

Η Figame.com ΔΕΝ θα σας ζητήσει ΠΟΤΕ σε επικοινωνία σχετικά με την πληρωμή αντιτίμου για την αγορά ή κράτηση εισιτηρίων, καταλύματος ή ενοικίαση οχήματος τον κωδικό PIN της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας σας.

Η Figame.com ΔΕΝ θα εκκινήσει ποτέ επικοινωνία ζητώντας να προχωρήσετε σε κοινολόγηση σε αυτή μέσω E-Mail ή τηλεφωνικά του username & του password σας για τον λογαριασμό που τηρείτε στον ιστότοπο figame.gr.

Απόπειρα Phishing

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε απόπειρα πραγματοποίησης phishing με τη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων, ονόματος, σήματος κλπ της Figame.com παρακαλούμε όπως μας ενημερώστε άμεσα αποστέλλοντας σχετικό E-Mail στη διεύθυνση privacy@figamegroup.com, προωθώντας ταυτόχρονα και το σχετικό phishingE-Mail ή όποια άλλη σχετική πληροφορία.

Ενδείξεις ότι ένα E-Mail μπορεί να αποτελεί απόπειρα phishing είναι οι ακόλουθες:

  • Το E-Mail περιέχει εμφανή ορθογραφικά λάθη. Όσοι επιχειρούν phishing, ακολουθούν συχνά αυτήν την τακτική επίτηδες προκειμένου να αποφύγουν την ενεργοποίηση φίλτρων ανεπιθύμητης (spam) αλληλογραφίας που χρησιμοποιούν πολλοί πάροχοι internet.

  • Χρησιμοποιούνται σύνδεσμοι προς ιστότοπο που περιέχει όλο ή μέρος της αληθινής επωνυμίας ή/και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του νομικού ή φυσικού προσώπου που θέλουν να οικειοποιηθούν. Ώστοσο ο σύνδεσμος ο ίδιος δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του πραγματικού ιστοτόπου του εν λόγω φυσικού ή νομικού προσώπου.